- Nick Vujicic
- Czym jest dusza
- 33 Prawa Uniwersalne
- 108 Postulatów Nowej Ziemi
- Przedszkole Duchowe
- Przebudzenie Anthony de Mello
- Antychryst na Ziemi
- W harmonii z nieskończonością
- Piekło świat mroku
- Skala wartości czyli podróż przez wszechświat
- Gdzie idziemy po śmierci
- Spotkanie z Jezusem
- Połączenie ze źródłem
- Potęga miłości
- Test wiary w 2016
- Gdzie będzie bezpiecznie
- Przekaz Libero Berozzi
- Trzy energie na Ziemi
- Wyższe wibracje
- Schody do nieba
- W harmonii ze Światem
- Rozwój duchowy
- Kreowanie rzeczywistości sercem
- Rozmowy z Jezusem
- Medytacja poświęcona wybaczaniu

- Choroby w 2016 roku
- Dlaczego dużo dzieci choruje
- Przyczyny chorób
- Plaga 1 rak
- Szczepienia
- Samouzdrawianie
- Jak uzdrowiać dzieci
- Uzdrawianie praniczne
- Jak uwolnić się od chorób
- Jak zadbać o siebie
- Jak być zdrowym, czym jest kręgosłup
- Świat bez chorób
- Kasa chorych
- Medytacja zdrowia
- Uzdrawiająca muzyka
- Posprzątaj swój organizm
- Używki, zazdrość, nienawiść
- Pokarmy które powodują raka
- Oczyszczanie organizmu
- Oczyszczanie wątroby
- Oczyszczanie z pasożytów
- Zapper fakty i mity
- Wyleczenie astmy w 3 tygodnie
- Wpływ cukru
- Głodówka lecznicza

- Przepowiednia na rok 2017
- Czasy ostateczne
- Ujawniona prawda o UFO
- Wolna energia
- Zamachy we Francji
- Zamachy i upadek religii
- Inwazja na Polskę
- Przepowiednia o wojnie 2016
- Przepowiednia na marzec 2016
- Co obudzi ludzkość
- Kontrola umysłów
- Kto rządzi na Ziemi
- Zmiany na Ziemi
- Mądrość i jasnowidzenie
- Świadomość zbiorowa
- Anastazja o jasnowidzach
- Ukryta wiedza
- Słowianie cywilizacja serca
- Dzieci indygo
- Muzyka pozytywna

- Strona główna
- Wspólna medytacja
- Dołącz do Duchowej Armii
- Kontakt
- Mapa serwisu

Pokarmy które powodują raka


Amerykański Instytut Raka stwierdza na swojej stronie internetowej:

Badania wykazały możliwość pokonania większości nowotworów. Naukowcy szacują, że 60 do 70 procent nowotworów, można wyeliminować dzięki dostępnej wiedzy i prostym zmianom w diecie i stylu życia.

Pokarmy wywołujące raka:
  • Bisfenol A (BPA) prążkowane puszki – składnik znajduje się w twardych tworzywach sztucznych i żywicy. Służy do okrywania puszek metalowych. Badania laboratoryjne na komórkach i zwierzętach stwierdziły, że BPA jest związany z rakiem, niepłodnością, cukrzycą i otyłością. Jeśli produkt w puszce nie jest oznaczony „bez BPA”, to prawdopodobnie zawiera bisfenol A (BPA). BPA można również znaleźć w licznych wyrobach z tworzyw sztucznych i w materiałach dentystycznych.
  • Azotany i azotyny – utwardzone i wędzone środki spożywcze działają jak konserwanty. Stosuje się je, aby zapobiec zepsuciu żywności, ale także dodaje się je do mięs w celu uzyskania odpowiedniego koloru. Po ugotowaniu, azotyny i azotany zmieniają się w produkty uboczne zwane: związki N-nitrozowe (nitrozoaminy). Związki N-nitrozowe zwiększają zachorowalność na raka.
  • Ryby hodowlane – według grupy Food and Water Watch, ryby hodowane na sprzedaż, zawierają wyższe poziomy zanieczyszczeń chemicznych w porównaniu do ryb dzikich. Niebezpieczne związki, to między innymi Polichlorowane bifenyle znane jako czynnik rakotwórczy. Ze względu na przerybienie hodowli, ryby są bardziej podatne na choroby. Wtedy aplikuje się je antybiotykami i pestycydami. Pestycydy stosuje się na przykład do odwszenia ryb hodowlanych, które są bardziej podatne na wszy, niż ryby morskie.
  • GMO – organizmy modyfikowane genetycznie znajdują się w wielu produktach. Europa ma wyższe standardy w tej materii, ponieważ wywalczyła nakaz oznaczania produktów GMO. Należy całkowicie unikać produktów z takim ometkowaniem
  • Grillowane mięso – policykliczne węglowodory aromatyczne lub PHAs, produkowane są przez niektóre typy spalania, takie jak spalanie węgla lub drewna. Dodatkowy problem powstaje, gdy tłuszcz z mięsa spada do ognia, powodując zwiększony ogień i dym. Pozwala to PHAs wchłonąć do jedzenia, co zwiększa ryzyko narażenia rakotwórczego.
  • Uwodornione oleje – uwodornione oleje, znane również jako tłuszcze trans są wytwarzane przez człowieka. Te oleje mają strukturę chemiczną. Zostały zmienione, aby zapobiec psuciu się produktów. Harvard School of Public Health zauważa, że tłuszcze trans wspierają nadmierną aktywność systemu odpornościowego, związane są z chorobą serca, udarem mózgu i cukrzycą. Wywołują wiele chorób przewlekłych. Stosują je do maskowania zapachu i zmieniania smaku oleju.
  • Popcorn z mikrofalówki – papierowe worki popcornowe pokryte są perfluoroalkilowem, kwasem perfluorooktanowym (PFOA) oraz perfluorooctane sulfonic (PFOS), aby zapobiec cieknięciu oleju przez opakowanie. Po podgrzaniu, chemikalia wchłaniają się do popcornu; po spożyciu, pokazują się jako zanieczyszczenia krwi. PFOA związany jest z guzami w narządach zwierząt (wątroby, trzustki, jąder i gruczołów sutkowych u szczurów) i wzrostu raka prostaty.
  • Nieorganiczne owoce i warzywa – tradycyjnie uprawiane rośliny częstowane są: pestycydami i herbicydami. Dodatkowo hodowane są z nasion GMO. Są one niebezpieczne dla zdrowia. Dlatego tak ważne jest kupowanie owoców i warzyw od rolników nie stosujących chemii. Zdecydowanie polecam nie kupować warzyw i owoców w marketach.
  • Przetworzona żywność – wędliny zawierają wysoki poziom azotyny i azotanów. Są to środki konserwujące, które mogą w dużych ilościach zwiększyć ryzyko wystąpienia raka żołądka i innych nowotworów. Przetworzona żywność jest na ogół z pełne białej mąki, cukru, olejów, barwników, aromatów i innych niezdrowych składników.
  • Cukier Rafinowany – naukowcy odkryli powiązania pomiędzy cukrem, a wieloma chorobami: wysoki poziom niezdrowych tłuszczów we krwi, niski poziom HDL, zwiększone ryzyko chorób serca, wyższe stężenie triglicerydów we krwi, otyłość, immunosupresja, zapalenie stawów i wiele innych dolegliwości.
  • Napoje gazowane/napoje sportowe – nie ma wartości odżywczych w napojach coca coli, pepsi czy w napojach reklamowanych dla sportowców. Napoje te zawierają wysokie ilości fruktozowego syropu kukurydzianego, cukru, barwników roślinnych, bromowany olej roślinny (środek zmniejszający palność), aspartam i inne substancje chemiczne. Napoje te kradną z organizmu bardzo potrzebne witaminy i minerały.
  • Izolat białka sojowego – 90-95 procent uprawianej soi, używane jest do tworzenia izolatu białka sojowego. Uprawy soi zostały genetycznie zmienione, aby zagwarantować duże plony. Według Amerykańskiego Stowarzyszenia Dietetycznego, izolaty białka sojowego mogą rozwinąć lub opóźnić zdolność organizmu do trawienia żywności i wchłaniania składników odżywczych do krwi. Soja przechodzi przez bardzo przemysłowy proces moczenia w kwasie w zbiornikach aluminiowych. Aluminium jest wysoce toksyczna dla systemu nerwowego i nerek.
  • Cukier – komórki nowotworowe żywią się cukrem. Dlatego należy unikać produktów, które zawierają cukier. Głównie są to: makarony, węglowodany, pieczywa. Dla tych, którzy mają do czynienia z rakiem, eliminacja cukru jest kluczem.
  • Biała mąka – komercyjne zboża uprawiane są z nasion zawierających fungicyd. Następnie rośliny opryskuje się pestycydami. Są zbierane i przechowywane w pojemnikach pokrytych owadobójczymi środkami. To wszystko zwiększa toksyczność żywności zrobionej z białej mąki. To jeszcze nie wszystko. Tlenek chloru w postaci gazowego chloru jest stosowany jako wybielacz, jak również jako środek konserwowy. Końcowy efekt, to produkt pozbawiony składników odżywczych i pełny toksyn.

Ostatnia aktualizacja strony: 04.04.2016